Hvor er der en hjertestarter?

Vi håber aldrig selv på at komme til at stå i en situation, hvor vi skal hjælpe en person med hjertestop. Men hvis det alligevel skulle hænde, så er det bare så vigtigt, at vi er klar til at gøre det nødvendige for at give en tilskadekommen medborger de bedste chancer for at overleve. Her er der kun en faktor, der tæller. Det er tid. Jo hurtigere vi er i gang med livreddende førstehjælp ved hjertestop, des større chancer for den bevidstløse uden vejrtrækning kommer igennem uden varige mén.

Hvordan gør vi så lige det? Vi er selvfølgelig klar over, at vi skal gøre noget. Det er vigtigt. Når vi har at gøre med en bevidstløs uden vejrtrækning, så har personen hjertestop. Derfra handler det om brystmassage, kunstigt åndedræt og brug af en hjertestarter. Hvis disse tre ting får lov at arbejde sammen, så er der de bedste muligheder for succes, når der ikke er uddannet redningspersonale til stede.

Det er selvfølgelig vigtigt med brystmassage og kunstigt åndedræt så længe, vi venter på en hjertestarter. Her skal vi have hjælp til at hente en AED Hjertestarter, så den livreddende førstehjælp ikke indstilles. Vi har flere muligheder for at få fat i den hjertestarter.

Vi har ringet til 1-1-2 og vi guides til nærmeste tilgængelige hjertestarter.

Vi har ringet til 1-1-2 og en speciel godkendt person kaldet hjerteløber bliver kontaktet, så vedkommende kan komme til undsætning med en hjertestarter

Hjertestarter.dk har tusindvis af apparater registreret, så vi nemt kan se, hvor den nærmeste tilgængelige hænger. Her er der info om åbningstider og deciderede vejvisere/guide med billeder, så vi hurtigt kan finde frem til den elektriske hjælper.

Flere og flere hjertestartere bliver flyttet til eller sat op på offentlige steder i hjertestarterskabe, så de kan tilgås på alle tider af døgnet. Der findes mange forskellige modeller af hjertestartere, men de kan alle sammen det samme, så de lever op til kravene.

Se efter det internationale skilt for AED/hjertestarter. Sådan her ser det ud.

aed-hjertestarter-noedskilt_1

Så hvor er der en hjertestarter? Svaret er flere og flere steder hver eneste dag.

Hvis du har flere spørgsmål, så er Optisafe altid klar med service og rådgivning af dig og dine nærmeste.