Uanset om du underviser en gruppe i højderedning eller underviser i de mest effektive måder at flytte en bariatrisk patient på, så er det lige så vigtigt at opretholde sundhed og velbefindende hos kursisterne, som det er at videregive professionelle færdigheder.

Et spørgsmål, der ofte bliver stillet os og Ruth Lee Ltd der er vores leverandør af træningsdukker, er: "Hvorfor bruger jeg en dukke, når jeg kan bede om hjælp fra en frivillig i gruppen?"

Når budgetterne svinder, kan det virke som den mest logiske ting i verden at bruge en 'frivillig' til at figurere som skadet i et træningsscenarie.

Overvej det lige igen!

Brug af en levende frivillig kan udsætte dig og din virksomhed for alle mulige problemer - især med en flok nybegyndere, der skal lære om f.eks. rope access.

Det giver mening at bruge en dukke, når folk skal oplæres. På den måde er det kun dukken, der lider, hvis noget går galt! Du kan altid skifte til en frivillig, når du er sikker på, at de mestrer færdighederne. Så får du også noget 'live' feedback om de anvendte teknikker.

Lytter til eksperterne

Ruth Lee foregiver ikke at være eksperter i redningstræning eller manuel håndteringsteknik - men gennem årene har de opbygget fremragende forhold til kunder, der er eksperter inden for deres områder. Det er kunders ekspertise, der guider Ruth Lee i at lave de bedst mulige træningsdukker.

Ruth Lee lytter også til deres kunder, når spørgsmålet 'hvorfor bruge en dukke' dukker op i en samtale. Den almindelige konsensus blandt eksperterne er, at brug af en dukke er særligt gavnlig i de tidlige faser af træningen. For eksempel under et træningsscenarie, der drejer sig om højderedning, hvor du ikke udsætter en levende frivillig for fare, mens eleverne finder ud af de bedst mulige teknikker.

Udsæt ikke dig selv og din arbejdsgiver for unødvendig risiko

I et manuelt redningsscenarie betyder argumentet "at bruge en levende frivillig, at de kan give feedback, hvis de bliver skadet". Der ringer alarmklokkerne! Hvorfor i alverden ville du udsætte dig for risiko for at klage over skade forårsaget af den træning, du selv gennemfører?

Den sikreste og mest professionelle måde at gennemføre træning på er helt sikkert indledningsvis at starte 'rookies' op på løfte- og håndteringsteknikker ved hjælp af en dukke (hvad enten denne træning er ved hjælp af hejse eller bare skal flytte patienten fra en seng til en kørestol) og når du er overbevist om, at de er dygtige nok, kan du med ro i sindet flytte træningen til en frivillig.

Træning med manikiner har mange fordele

Træning med dukker har mange fordele. Det betyder ikke kun, at du minimerer risikoen for at skade dem, der deltager i træningen. Det betyder også, at alle deltagere aktivt lærer de krævede teknikker. Hvis du bare ligger og venter på, at andre skal øve, kan det næppe kaldes effektiv læring!

Brug en dukke, så slipper du også for at bringe en frivillig i forlegenhed

Helt ærligt! Hvor mange mennesker føler sig tilpas ved at blive håndteret fysisk af deres kolleger på en intim måde? Et sikkert gæt er 'ikke mange'! Vi har alle oplevet den akavede griner, når folk er nervøse og flove – næppe professionelle – forståeligt nok.

Du ville heller aldrig bede et barn om at melde sig frivilligt til enten et løfte- og håndteringsscenarie eller en redningsøvelse. Det er sandsynligt, at en ung person ikke forstår træningens alvor og enten pjatter eller bevæger sig på et upassende tidspunkt.

Vender vi kort tilbage til forlegenhedsproblemet – hvordan tackler vi så behovet for at gennemføre bariatrisk træning? Det er næppe rimeligt at spørge, hvem der opfattes som den fedeste i en gruppe af mennesker, der melder sig frivilligt til at agere en bariatrisk ulykke! Med dukken undgår du ubekvemmeligheden.

Uddannelse = Træningsdukker

Selvfølgelig passer alle løsninger ikke til alle. Derfor har Optisafe sammen med Ruth Lee et komplet udvalg af træningsdukker til rådighed. Manikinerne er alle designet med specifik sektoruddannelse i tankerne.

Fra patienthåndtering og bariatriske dukker til dem, der arbejder i sundheds- og socialplejeindustrien, til multitraumer, trange rum eller dukker til arbejde i højden med tekniske redningstræningsscenarier. Vi er overbeviste om, at vi har den rigtige dukke til at forbedre din træning.

Dukker kommer virkelig i alle former og størrelser, med modeller fra en baby på 5 kg, helt op til en voksen på 260 kg. Vi ved, at mennesker kommer i mange forskellige udgaver og vi sørger for, at vores dukker også gør.

Så næste gang din kollega eller chef spørger dig "hvorfor bruge en dukke?" – så kan du roligt svare "Hvorfor IKKE bruge en dukke?"