Få kontrol over mulige CBRN-scenarier
Sortiment

Få kontrol over mulige CBRN-scenarier

Hvis du arbejder inden for førstehjælp eller et område, hvor førstehjælp er relevant, ved du nok også, at der er masser af udstyr, som kan være vigtigt til simulation. Men simulation kan være mange ting. Herunder kan du læse om de forskellige former for simulationsudstyr til CBRN-scenarier, du nyttigt kan bruge i træningen.

2.949,00 kr Ekskl. moms 3.686,25 kr Inkl. moms
169,00 kr Ekskl. moms 211,25 kr Inkl. moms
975,00 kr Ekskl. moms 1.218,75 kr Inkl. moms
5.115,00 kr Ekskl. moms 6.393,75 kr Inkl. moms
7.760,00 kr Ekskl. moms 9.700,00 kr Inkl. moms
1.499,00 kr Ekskl. moms 1.873,75 kr Inkl. moms

Simulering af lyd og lugt

Et af de områder, som er vigtigt at træne, når det kommer til CBRN, er sanserne. Her er der især fokus på to af sanserne, nemlig lyd og lugt. Du kan bl.a. købe en eksplosionssimulator. Formålet med den er, som ordet siger, at du kan simulere en eksplosion. Det kan du gøre på op til 120 dB. Simulatoren er simpel at betjene og bør benyttes udenfor, da der kan ske vibrationer rundtomkring.

En anden sans, der kan være vigtig under simulation, er lugtesansen. Hertil kan du få en kemikalielugt på dåse. Den er god til at simulere en brandøvelse af flere grunde:

  1. Lugt kan være det første tegn på, at der er brand et sted.
  2. Lugt kan hjælpe til at lokalisere en eventuel ulykke.

Produktet er en dåse, som skal bruges til simulation af udslip af enten kemi eller gas. Dåsen indeholder en lugt af kemikalier, og ved at benytte denne spraydåse kan man blive trænet i at lokalisere et uheld.

Simulering med væsker

Der er flere andre væsker, som fungerer godt i en simulationssituation med CBRN. Bl.a. kan du finde en elektrisk gasflaske. Den simulerer, at gasflasken er utæt. Faktisk får du hele oplevelsen med, da gasflasken udsender en lugt af gas. Her vil du hurtigt få et behov for at løse situationen på bedste vis.

Men det er ikke kun gas, der kan være farlig, hvorfor andre simulationer, kræver andre midler. Du kan fx købe seks farvevæsker i meget koncentreret form, der simulerer et uheld med kemikalier. Her kan du bruge farverne i vand, så det ser ud som om, vandet er inficeret med et farligt stof. Med de forskellige farver kan du snildt veksle mellem simulationer af forskellige ulykker. Du kan endda også sætte flere farver sammen, hvis det giver den mest realistiske farve.

Vær blot opmærksom på den stærke koncentration. Det betyder, at du bør undgå at få direkte kontakt med farverne. Ellers vil farverne kunne smitte af på hud, tøj, eller hvad de ellers kommer i kontakt med.

Hjælp til driftsmetoder

Endelig kan du også købe et magnetisk nummersæt eller faresymbolssæt til CBRN. Nummersættet kan indikere, hvad der kan være af risici under transport. Faresymbolssættet kan vise 29 forskellige faresymboler. Det kan give dig en indikation af, at du bør vælge en anden form for driftsmetode.

Masser af fordelagtige produkter

Der kan være mange andre situationer, der kræver andre former for udstyr til simulation. Bl.a. kan du blive meget klogere på at håndtere en brandfarlig situation med kunstige brandsår eller via elementær brandbekæmpelse. Og du kan træne ulykkesscenarier i bredere omfang med interaktiv træning. Har du spørgsmål, kan du udfylde vores kontaktformular, så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt.