Hjertestarter

Hjertestarter

Red liv med en hjertestarter

En hjertestarter kan betyde forskellen imellem liv og død. I Danmark er vi godt klar over, at tilstedeværelsen af en AED defibrillator er en afgørende hjælp, hvis ulykken sker og der er brug at give stød til en bevidstløs person uden vejrtrækning. Dette gælder såvel voksne som børn.

Alle undersøgelser viser, at chancen for at overleve et hjertestop stiger markant, hvis der i genoplivningsprocessen bliver brugt hjertestart. I kombination med brystkompressioner og kunstigt åndedræt har du som førstehjælper de bedste odds for at kunne skabe den altafgørende forskel.

Tiden er den allervigtigste faktor, når det gælder livreddende førstehjælp. Derfor er du som førstehjælper også afhængig af udstyr, der er pålideligt og gennemtestet. Som udgangspunkt kan alle hjertestartere opfylde deres hovedformål - at give et stød til hjertet. De er ikke farlige for deres omgivelser og kan ikke skade nogen.

Uanset om det er i private hjem, hos virksomheder eller offentlige institutioner, kan en hjertestarter inden for rækkevidde give en ekstra tryghed og være med til at redde menneskeliv. Hos Optisafe tilbyder vi nogle af de bedste hjertestartere på markedet. Udforsk udvalget af AED-hjertestartere samt hjertestartertilbehør og reservedele her på siden. Hvis du har spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er en hjertestarter?

En hjertestarter er et livreddende apparat, der afgiver elektriske stød til hjertet, såkaldt defibrillering, for at genskabe den normale hjertepumpefunktion typisk ved hjertestop. En hjertestarter betegnes også som en AED (Automatisk Ekstern Defibrillator). Hjertestartere er lette at betjene og kan derfor anvendes af alle.  

Hvad koster en hjertestarter?

En hjertestarter koster mellem få tusinde kroner og endnu større beløb. Spændet er vidt, hvorfor det kan være en god idé at indhente referencer og erfaringer fra de enkelte hjertestarteres produktdokumentation, så du kan træffe et informeret valg baseret på egenskaber og funktioner frem for blot pris og udseende. 

Hvordan virker en hjertestarter?

En hjertestarter virker ved at genskabe en normal hjerterytme efter et hjertestop ved hjælp af elektriske stød. En person med hjertestop har i 2/3 af tilfældene et hjerte, der ikke formår at pumpe blodet rundt på grund af en forkert rytme. Derfor kan vi med en hjertestarter få hjertet til at pumpe igen ved defibrillering.

Hvordan bruger man en hjertestarter? 

Man bruger en hjertestarter ved manuelt at sætte elektroder på patientens nøgne brystkasse, hvorefter hjertestarteren foretager en hjerteanalyse og afgiver stød for at genskabe den rigtige hjerterytme, hvis nødvendigt. Her vil hjertestarteren give klare, trinvise stemmebaserede instruktioner til førstehjælperen.

Optisafe er professionel forhandler af AED hjertestartere 

Når vi ser forbi display, batteri og elektroder, som alle hjertestartere består af, så mener vi, at det er vigtigt med den rigtige programmering og dermed afgivelse af stød på den mest skånsomme måde. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan de forskellige producenter af hjertestartere vælger at apparatet skal levere stødet til den tilskadekomne.

Med en erfaren producent og leverandør mener vi, at du som kunde har det bedste udgangspunkt som livredder. Derfor anbefaler vi, at du taler med os, inden et køb af en hjertestarter eller andet livreddende førstehjælpsudstyr. Vi kan tilbyde dig den rigtige rådgivning, så du kan gøre en forskel, hvis nødvendigt.

Optisafe er professionel forhandler af AED-apparater og har gennem mange år samarbejdet med tyske Metrax, der producerer hjertestarteren Primedic Heartsave til offentlig brug. Vores samarbejde er nemlig affødt af, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten. Men vi er samtidig klar over, at prisen også er en vigtig faktor. Derfor mener vi at Heartsave modellerne er den bedste allround løsning til vores kunder, så de er sikret en AED-hjertestarter, der virker, hvis der bliver brug for den.

Se video om Primedic Hjertestartere (engelsk)